Alterations to the Ground Floor Reception, Fórum Karlín

Provided Services: Project Management
Project Manager: Ing. Ondřej Vala
Ing. Pavel Kubica
Client: North-line a.s.
Cost Management: Ing. Martin Hvězda
General Contractor: Stavební interiérové systémy, s.r.o.,
Architect: Sporadical - Ing.arch. Josef Kocián, Ing.arch. Aleš Kubalík
HVAC Engineers: Atrea s.r.o.
Fit Out Architect: Sporadical - Ing.arch. Josef Kocián, Ing.arch. Aleš Kubalík
Project Dates:
  • Design, Permits, Procurement 4/2015 – 7/2015
  • Construction 8/2015-10/2015
Investment Cost: 3,9 mil. CZK

The target of the refurbishment was to increase the area of the existing reception desk, which was overloaded by the customers traffic. The building entry was not enough attractive and inadequate size. New entry gives accent to the natural inclination to the surrounding Pernerova Street. The envelope of the entrance is made of glazed facade combined with aluminium profiles covered by brass fabric showing the cubical shape of the structure. Reception counter made of Corian boards is installed on the grey paving and the surrounding walls are surfaced with the Pandomo screed. The space is boosted with the new furniture added with high standard turnstiles made of white Corian.

Image Map